Met je hond op vakantie in Oostenrijk? Wat is belangrijk?

We informeren je op deze pagina over algemene zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je je hond op vakantie meeneemt, maar ook een aantal specifieke tips voor wanneer je je hond meeneemt naar Feriendorf Döllach. Waar kan er bijvoorbeeld losgelopen of gezwommen worden? Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen!

 

Van: Tot: Check beschikbaarheid
Direct Boeken

 

Afbeelding hond in de bergen op vakantie in Oostenrijk
Als je naar Oostenrijk op vakantie gaat wil je als hondeigenaar wil je het liefst je hond meenemen, en dan het liefst op een plek waar je weet dat je viervoeter ook echt welkom is. Onze vrijstaande huizen in Oostenrijk lenen zich perfect voor een vakantie in de bergen mét hond. Ga met je hond op vakantie!

 

Wanneer je met de auto naar Oostenrijk gaat en je komt met de auto, zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden:

  • Je hond moet vast in de auto zitten, dit kan op één van de volgende manieren:
    • In een hondenbox
    • In een afgescheiden achterbak (door raster of net)
    • Aan de riem (hier heb je speciale tuigjes voor)
  • Je moet het EU-paspoort van je hond meenemen
  • Zorg voor de verplichte inentingen tegen hondsdolheid (rabiës)
  • Zorg ervoor dat je hond geïdentificeerd kan worden door middel van een chip (soms is een tatoeage ook toegestaan).

Maak de reis zo fijn mogelijk: tips & tricks

Pauzeer vaker

Je hond heeft vaak de behoefte even de poten te strekken en even uitgelaten te worden. Houdt daar rekening mee.

Zorg voor bescherming tegen direct zonlicht

Het kan achter glas echt heel heet worden. Zorg ervoor dat je hond niet oververhit raakt en creeer desnoods een schaduwrijk plekje door iets tussen het raam te hangen.

Laat honden - uiteraard -niet alleen in de auto liggen

Tja, wat moet hier nog over gezegd worden. Natuurlijk laat je een hond onderweg naar je vakantie in Oostenrijk niet alleen in de auto liggen. Zeker in de zomer niet! Als het echt niet anders kan, laat dan alle ramen een stuk open en laat het niet langer dan een sanitaire stop duren.

Vermijd files

Je hond is niet gemaakt om uren in de auto te liggen. Als je kan, verkort dan de reisduur door files te vermijden. Trouwens; ook baasjes staan liever niet in de file. Tip: gebruik de community app Waze om met behulp van je mede weggebruikers de snelste route te rijden.

Vakantie in Oostenrijk is begonnen! Tips voor je hond in het vakantiehuis en omgeving

Onze huizen zijn ruim van opzet en je hond heeft er ook genoeg bewegingsvrijheid. Ook in de nabije omgeving zijn er genoeg (losloop-) gebieden waar je hond zich heerlijk uit kan leven. In de zomer staan er vaak koeien in de weilanden romdom de huizen, de boer vindt het niet erg leuk als er dan honden in het weiland komen. Houd daar rekening mee.

Aan de overkant van de hoofdweg vind je de Möll, een heerlijk riviertje waar honden lekker kunnen zwemmen. Maar pas op met de stroming, die kan nog best snel gaan.

Samenvattend

Bereid je vakantie met je hond in Oostenrijk goed voor! Maar doe het vooral, je hond zal het ook heerlijk vinden. Boeken kan hier

Meer informatie over vakantie met je hond in Oostenrijk vind je hier:

https://www.oeamtc.at/thema/reiseplanung/mit-dem-hund-auf-reisen-16182230

https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/