Op vakantie naar Oostenrijk met kinderen!

Oostenrijk met kinderen - Goldgraberdorf Heiligenblut

Oostenrijk met kinderen – Oostenrijk is een geweldig vakantieland voor kinderen! Mooie omgeving, meren, zwembaden, beekjes en riviertjes. Wil je je zoon of dochter even gescheiden zien van de smartphone of tablet? Ga de bergen in en beweeg, ontdek en speel. De huizen staan op een omheind grondstuk waar lekker gespeeld kan worden, maar ook in de omgeving is er genoeg te doen! Boek direct!

 

Activiteiten in de omgeving

Rondom Feriendorf Döllach is al veel te beleven voor kinderen. Wat dacht je van een sportpark met zwembad, de Möll, de bergen of het goudgraversdorp? Een kleine opsomming:

  • Naturbad Großkirchheim – hier vind je het nieuwe natuurbad (geen chloor!). In deze duurzame, natuurlijke Oostenrijk met kinderen - Naturbad-299x199zwembaden vind je ondiepe gebieden, een 1,0 m springplank, een springtoren met springplatforms tussen 1,5 m en 3,0 m hoog, een klimgebied met knoopbruggen en netten en een glijbaan in de “kleine Möll”. Verder zijn er faciliteiten voor kinderen, een beachvolleybalveld en een ligweide met schaduw van de bomen. Voor meer info klik hier.
  • Tennisbaan – Hou je van tennissen? Ook dat kan in Großkirchheim! Reserveer de één van de twee banen binnen aan de bar en je kan voor een klein bedrag (in 2017 €10,60) een uurtje ballen slaan. Neem natuurlijk wel je eigen spullen mee.
  • Klimtoren – Als je van klimmen houdt en niet bang bent aangelegd kan je de klimtoren trotseren. De kosten zijn €6 voor een kind en €8 voor volwassenen per dag als je je eigen uitrusting hebt. Heb je dat niet dan maak je het beste een afspraak met Stefan Rieger (Bergführer) +43 (0) 664 75032798. Hij geeft les en verzorgt dan gelijk de uitrusting.
  • Paardrijden – Van beginner tot gevorderden zijn er mogelijkheden. Neem een les of ga er lekker een halve dag op uit en trek de bergen in op stoere Haflingers. Neem voor meer informatie contact op met Mevr. Christina Gruber, Döllach 123, 9843 Großkirchheim, +43 (0) 650/65 66 066, reitsportarena@gmail.com
  • Goudgraven – in Heiligenblut ligt het goudgraversdorp waar het in de zomer goed toeven is. Met laarzen aan goud zoeken is leuk en spannend, misschien vind je wel een klompje! De locatie is prachtig en je hebt er ook de mogelijkheid een versnapering te kopen. Zeker een attractie wat voor kinderen de moeite waard is! Voor meer info klik hier.

 

En verder…

Naast de bovenstaande activiteiten is er ook veel te zien in de omgeving.

Lienz

LienzLienz is een erg leuk stadje met veel Italiaanse invloeden, je vind er in de zomer ijssalons en gezellige terrasjes. Ook is er een

rodelbaan van 2,7 kilometer lang (aanrader!). Het is een klein half uur rijden vanaf Großkirchheim. Lienz is een zonnige stad en met ongeveer 12.000 inwoners de grootste stad van Oost-Tirol.

Raggaschlucht

De Raggaschlucht is een geweldige klim in een kloof en goed te doen met  kinderen (vanaf 4/5 jaar). Het is een natuurlijk wonder dat beleefd moet worden. Een onvergetelijke ervaring in een ruig landschap. Voor meer info klik hier.

Raggaschlucht

Oostenrijk met kinderen